Pechvogel van het eerste weekend: Contador opnieuw tegen de grond
Foto: AFP

Het zit Alberto Contador (Tinkoff) voorlopig niet mee in de Tour. Zaterdag kwam hij in de openingsetappe al zwaar ten val en ook zondag lag “El Pistolero” op meer dan 100 kilometer van de finish tegen de grond.

Volg hier de tweede rit in de Tour de France LIVE!

Contador kwam zondagmorgen met een grimas aan de start van de tweede Touretappe. De Spanjaard kwam zaterdag pijnlijk ten val in de eerste rit en belandde vol op zijn rechterschouder. “Het zal moeilijk zijn om te fietsen, hopelijk verlies ik geen tijd. Maar ik ben tevreden dat ik kan starten”, klonk het voor de start.

“Ik heb een heel slechte nacht achter de rug en heb bijna niet geslapen. Vanmorgen ben ik vroeg opgestaan om mezelf te verzorgen met onder meer een massage”, aldus Contador aan de Spaanse sportkrant AS. “Ik hoop dat de blessure me niet teveel hindert tijdens het fietsen, maar het zal moeilijk zijn om mijn kleren uit te doen tijdens een regenachtige dag, of in de bevoorradingszone. Ik hoop dat ik geen tijd verlies, of toch zo weinig mogelijk.”

Helaas zat het Contador dus niet mee. Zondag lag hij opnieuw tegen de grond. Al bleek de schade iets beter mee te maken. Een gescheurde regenjas en een nieuwe fiets, dat leek op het eerste zicht de opgelopen schade. Al zal die crash uiteraard geen deugd hebben gedaan aan het al gehavende lichaam.

Bekijk hier nog eens de valpartij van Contador.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in