WIMBLEDON. Serena stoomt makkelijk door, Flipkens uitgeschakeld in dubbelspel
Foto: EPA

Titelverdedigster Serena Williams (WTA 1) heeft zich zondag makkelijk geplaatst voor de vierde ronde van Wimbledon. De Amerikaanse won in twee sets van de Duitse Annika Beck: 6-3 en 6-0. Kirsten Flipkens slaagde er met de Duitse Andrea Petkovic niet in om zich te plaatsen voor de tweede ronde in het dubbelspel. En David Goffin, die is “heel tevreden, maar ook een beetje moe” na zijn zege tegen de Oezbeek Istomin.

In de derde ronde op het Londense gras klopte ‘s werelds nummer één Serena Williams de Duitse Annika Beck (WTA 43) in twee sets met 6-3 en 6-0. Williams neemt het in de volgende ronde op tegen Svetlana Kuznetsova (WTA 14). De Russin versloeg in de derde ronde de Amerikaanse Sloane Stephens (WTA 22) met 6-7 (1/7), 6-2 en 8-6.

Williams mikt op een zevende Wimbledontitel. Ze won het toernooi al in 2002, 2003, 2009, 2010, 2012 en 2015. Met ook nog zes keer het Australian Open, drie keer Roland Garros en zes keer het US Open op haar palmares zit Williams aan 21 grandslamzeges. Een 22e titel zou haar op gelijke hoogte van de Duitse Steffi Graf brengen. Alleen de Amerikaanse Margaret Smith-Court deed met 24 titels van 1960 tot 1973 nog beter.

Flipkens meteen uitgeschakeld in dubbelspel

WIMBLEDON. Serena stoomt makkelijk door, Flipkens uitgeschakeld in dubbelspel
Foto: BELGA

Kirsten Flipkens ging samen met de Duitse Andrea Petkovic onderuit in de eerste ronde van het dubbelspel. Op Court 9 ging het Belgisch-Duitse duo in drie sets met 6-4, 3-6 en 6-4 onderuit tegen de Brits-Amerikaanse tandem Johanna Konta en Maria Sanchez. De wedstrijd duurde net geen 2 uur. Het duel was oorspronkelijk voorzien op vrijdag, maar werd door de regen verplaatst naar zaterdag. De wedstrijd werd zaterdag onderbroken wegens invallende duisternis.

In de tweede ronde wacht Konta en Sanchez een duel met de Kroatische Darija Jurak en de Australische Anastasia Rodionova. In het enkelspel op het Londens gras werd Flipkens (WTA 51) donderdag uitgeschakeld in de tweede ronde. Ze ging in drie sets onderuit tegen het Amerikaanse negende reekshoofd Madison Keys (WTA 9): 6-4, 4-6 en 6-3.

Goffin tevreden maar vermoeid

“Tijdens de wedstrijd waren de omstandigheden ook moeilijk. De koude, de wind en de laagstaande zon, maakten het lastig. Toch maak ik het met 6-1 af. Ik mag dus blij zijn met de wedstrijd die ik speelde.”

WIMBLEDON. Serena stoomt makkelijk door, Flipkens uitgeschakeld in dubbelspel
Foto: BELGA

Om een plaats in de finale neemt Goffin het maandag op tegen zijn Canadese leeftijdsgenoot Milos Raonic, nummer zeven van de wereld en zesde reekshoofd op het Londense gras, waar hij twee jaar geleden al de halve finales bereikte. “Raonic heeft één van de beste opslagen van het circuit. Ik ga dus heel goed moeten retourneren’, weet Goffin. “Het dagje rust zal me goed doen. Voor het eerst in een paar dagen tijd hoef ik me niet af te vragen wanneer ik het terrein op moet.”

Raonic onderschat Goffin niet. “Hij is een heel solide speler. Hij beweegt heel goed op het terrein. Dat is waarschijnlijk zijn grootse kwaliteit. Maar hij heeft ook een goede opslag en een goede return en zijn backhand is uitstekend. Eigenlijk heeft hij heel wat sterke punten. Ik zal heel agressief moeten spelen om hem te verslaan.”