Antonio Conté: “Nu wacht grote uitdaging bij Chelsea”
Foto: Photo News

De Italiaanse bondscoach Antonio Conte baalde als een stekker dat zijn land het tijdens de strafschoppenserie tegen Duitsland liet afweten. Italië werd uitgeschakeld na 6-5 in de penaltyreeks. “Ik ben teleurgesteld. Ik was graag gebleven, maar Duitsland is een sterke ploeg tegen wie we verloren hebben. Dat doet heel veel pijn. Ik vind het dan ook heel jammer dat we het op het einde met de strafschoppen hebben weggegeven”, zei Conte, die volgend seizoen bij Chelsea aan de slag gaat. “Anderzijds waren de afgelopen twee jaar heel prettig met de jongens”, aldus Conte.

“Ik denk dat spelers getoond hebben dat je met hard werk dingen kan bereiken die je anders niet voor mogelijk houdt. Dat wij gelijke tred met Duitsland kon houden, betekent veel. We hielden ons vast aan die droom. Mijn spelers zullen altijd een plaats in mijn hart hebben na twee geweldige jaren. Ik wil iedereen bedanken, ook de staf. Of ik spijt heb dat ik wegga bij Italië? Die beslissing werd voor het EK genomen. Ik zal niet ontkennen dat er (daarna nog, nvdr) een moment is gekomen waarop ik had willen verder doen bij Italië. Mijn grootste overwinning is dat ik heb kunnen werken met deze groep spelers. Dat gaf me de grootste tevredenheid. Ik denk dat dit deze Italianen een generatie zijn die nog vooruitgang kunnen maken. Veel jongens speelden maar hun eerste toernooi. We hebben een heuse stap vooruit gezet en denk dat we op het ingeslagen pad zullen verdergaan.”

Conté gaat nu aan de slag bij Chelsea. “Ik weet dat me een grote uitdaging wacht bij Chelsea, maar ik kijk ernaar uit. Over enkele dagen begint het nieuwe seizoen al. Ik neem nu zeven dagen vrijaf waarin ik deze teleurstelling zal proberen verwerken.”

Joachim Löw: “Je moet de Italianen met hun eigen wapens bestrijden”

De Duitse bondscoach Joachim Löw was zaterdagavond natuurlijk heel tevreden dat zijn ploeg het er winnend vanaf gebracht. Dat kwam volgens Löw omdat de Mannschaft het tactisch perfect had aangepakt

“Je moet de Italianen met hun eigen wapens bestrijden, met intelligentie. Dat hebben wij goed gedaan. Wij hebben tijdens de hele match heel weinig kansen weggegeven. De verdediging heeft dat prachtig gedaan”, aldus Löw.

De Duitse bondscoach heeft nu tot donderdag om zich voor te bereiden op de halve finale tegen Frankrijk of IJsland. “Die willen wij natuurlijk ook winnen. Het is een prettig gevoel, in de halve finales te staan.”

Löw was ook tevreden dat zijn jonge spelers het zo goed hadden gedaan. “Vandaag waren de youngsters zoals Jonas Hector en Joshua Kimmich echt heel goed. Jonas is een rustig, cool type. Daar had ik een goed gevoel bij”, verwees Löw nog naar de beslissende strafschop.