Eden Hazard: “We hopen allemaal dat Wilmots blijft”
Foto: Belga

Het had zijn match in zijn Rijsel moeten worden, maar ook Eden Hazard kon de uitschakeling van België door Wales niet vermijden. Voor de afreis naar België blikte hij terug op de gemiste kans. Maar brak hij ook een lans voor Marc Wilmots.

Wat liep er mis tegen Wales?

“De eerste twintig minuten helemaal niks. We startten goed en we scoorden een supergoal. Maar na die redding van Thibaut begonnen we achteruit te lopen en we slikten een bal op stilstaande fase. Zo verloren we de greep op de wedstrijd. In de tweede helft hebben we er nog alles aan gedaan om terug te komen, zelfs na de 3-1. We hebben niet opgegeven en zijn blijven proberen. We zijn allemaal ontgoocheld, maar het leven gaat voort. We moeten blijven samen werken om iets groots te doen in de toekomst.”

Is dit de grootste ontgoocheling uit je carrière?

“Elke nederlaag is een ontgoocheling. Ik verloor ook al in de halve finale van de Champions League tegen Atlético. Verliezen in een grote competitie is nooit goed. Je wil altijd verder gaan. Maar dat maakt deel uit van voetbal. Er zijn ergere dingen in het leven. Nu we samen doordoen. We hebben een mooie generatie. Als we ontgoocheld zijn is dat vooral voor het land en voor de fans die achter ons stonden.”

Wat met de coach?

“Wij staan allemaal achter de coach. Hij heeft veel kritiek over zich heen gekregen, maar alle 23 spelers blijven achter hem staan. We zijn met hem gegroeid, hebben heel mooie momenten gekend met hem. Nu beleven we een ontgoocheling samen. Maar als we hem iets willen zeggen is dat hij bij ons blijft. Hij neemt de beslissing. Als hij blijft des te beter. Als hij niet blijft wensen we hem veel succes voor wat hij doet in de toekomst.”

Speelt Eden Hazard ooit nog een finale met België?

“Ik hoop het. Binnen twee jaar is er weer een WK. Dat is een nieuw doel. De kwalificaties komen er snel weer aan. Daarna is er opnieuw een EK en weer een WK, in 2022. Ik weet niet wanneer ik ga stoppen maar ik ben nog maar 25. Ik kan nog mooie dingen laten zien met deze ploeg.”

Wat hadden jullie anders kunnen doen in dit tornooi?

“Winnen tegen Wales. Ik had een afgeweken trap in het begin. Gaat die binnen is het 1-0 en daarna 2-0. In de tweede helft ging een trap net naast. Ik ben ontgoocheld. Was die binnen gegaan hadden we gewonnen. Maar er zijn ergere dingen en we gaan samen blijven werken.”