Juridische strijd tussen Tom Lenaerts en Woestijnvis beslecht
Tom Lenaerts: ongelijk maar nuloperatie. Foto: Wim Kempenaers

190.000 euro. Zoveel moet Lenaerts aan Woestijnvis betalen wegens contractbreuk. En zoveel moet Woestijnvis aan Lenaerts wegens achterstallige betalingen.

Vorige donderdag is het jaarrapport van De Vijver Media, de overkoepelende holding achter het productiehuis Woestijnvis en SBS, heb bedrijf dat tv-zenders Vier, Vijf en binnenkort ook Zes beheert, gepubliceerd. Daarin staat dat een voormalige medewerker ‘per arbitrale beslissing in het ongelijk is gesteld en verplicht to het betalen van een schadevergoeding’.

De naam van die ex-medewerker? Tom Lenaerts. De schadevergoeding? 190.000 euro. Waarom? Wegens contractbreuk.

‘Allebei in het ongelijk’

In juni 2014 stapte Lenaerts op bij Woestijnvis om met Panenka een eigen productiehuis te beginnen en beschuldigde hij Woestijnvis zélf van contractbreuk omdat hij al maanden niet werd betaald. Die zet leidde tot een juridisch dispuut waarbij beide partijen hoge schadevergoedingen van elkaar eisten.

Eind 2015 kwam er ook een arbitragevonnis over de kwestie. Lenaerts moet inderdaad 190.000 euro boete betalen aan De Vijver Media, wegens contractbreuk, zoals in het jaarrapport staat. Máár, De Vijver Media moet evenveel betalen aan Lenaerts, in achterstallig loon en nalatigheidsinteresten.

‘De arbiters hebben beslist ons allebei in het ongelijk te stellen zodat we met gesloten deur uit elkaar gaan’, zegt Lenaerts. ‘Ik heb daar vrede mee.’