Ex-ontwerper Saint Laurent krijgt twaalf miljoen euro voor jaar vakantie
Foto: AFP

Luxebedrijf Kering moet bijna twaalf miljoen euro betalen aan voormalig Saint Laurent-ontwerper Hedi Slimane omdat zijn contract niet werd nageleefd. De eigenaar van het Franse modehuis gaat evenwel in beroep.

Hedi Slimane heeft zijn slag thuisgehaald. De Parijse rechtbank van koophandel heeft luxebedrijf Kering woensdag veroordeeld tot het betalen van dertien miljoen dollar (ofwel 11,7 miljoen euro) voor het niet naleven van hun contract met de voormalige ontwerper van Saint Laurent.

Slimane, die in april opstapte en wordt opgevolgd door de Belg Anthony Vaccarello, spande een rechtszaak aan tegen zijn vroegere werkgever omdat die een clausule in zijn contract had opgeheven die stipuleerde dat de ontwerper het eerste jaar na zijn vertrek niet bij een ander modehuis aan de slag mocht. Daardoor liep Slimane een financiële compensatie mis, die met die voorwaarde gepaard gaat.

‘We hebben gewonnen’, zei Slimane’s advocaat Herve Temime woensdag. ‘Ik ben tevreden, want dit was de meest logische uitkomst. De contractvoorwaarden waren absoluut duidelijk.’