Ex-topmanager Theo Dilissen overleden
Theo Dilissen Foto: BELGA

Na een lange ziekte is dinsdagavond voormalig topmanager Theo Dilissen overleden, op 62-jarige leeftijd. Hij was al enige tijd opgenomen in het ziekenhuis van Halle.

Theo Dilissen heeft een indrukwekkende carrière gehad als manager bij verscheidene Belgische topbedrijven. In 2001 werd hij uitgeroepen tot Manager van het Jaar. Hij verdiende die titel omdat hij als ceo de noodlijdende technologiegroep Real Software (intussen omgedoopt tot Real Dolmen) van de ondergang had gered. Voordien had hij naam gemaakt bij de Deense schoonmaakgroep ISS.

Na zijn passage bij Real Software is Dilissen korte tijd ceo geweest bij bagageafhandelaar Aviapartner, maar toen had hij al met gezondheidsproblemen af te rekenen.

Van 2004 tot 2012 is hij voorzitter geweest van de raad van bestuur van Belgacom (nu Proximus). Na het einde van zijn mandaat als voorzitter bleef hij nog tot begin 2015 bestuurder bij Belgacom, om er te worden opgevolgd door voormalig Open VLD-minister Karel De Gucht. Bij Belgacom lag Dilissen geregeld in conflict met de controversiële ceo van het telecombedrijf, Didier Bellens. Die overleed in maart van dit jaar.

De 1,92 meter grote Dilissen was in zijn jonge jaren een zeer succesvolle basketbalspeler. Als speler van Racing Mechelen schopte hij het tot spelverdeler bij de nationale ploeg.