Zayn Malik gooit zich op de kledingmarkt

Na Kanye West en Justin Bieber is het de beurt aan Zayn Malik om zijn eigen kledinglijn te onthullen. Het voormalig One Direction-lid werkte daarvoor samen met illustrator Mark Wilkinson, bekend van zijn werk voor Iron Maiden.

De 23-delige collectie van Malik, die vorig jaar uit de Britse boyband One Direction stapte om een solocarrière uit te bouwen, komt er ter ondersteuning van zijn debuutalbum Mind of mine, dat in maart werd uitgebracht.

‘Ik wilde fans een ander facet van mezelf te laten zien’, vertelt de eveneens 23-jarige zanger aan Vogue. ‘Elk stuk uit de collectie is iets dat ik zelf zou willen dragen. De prints knipogen naar vintage T-shirts van rockgroepen, maar we hebben er wel een eigen draai aangegeven’, aldus Malik over zijn samenwerking met illustrator Mark Wilkinson.

Op de T-shirts, hoodies en jasjes (die te koop zijn via zijn eigen website ) staan naast foto’s van de zanger ook zijn naam en die van het album in het Urdu. ‘Mijn familie komt uit Pakistan, dus die taal heeft een bijzondere betekenis voor mij.’