Laundry Day vervolledigt affiche met Antwerpse headliner
Foto: Joren De Weerdt

Het Antwerpse muziekfestival aan De Middenvijver op Linkeroever pakt dinsdag uit met een hele rist nieuwe namen voor op de affiche. Het eendagsfestival dat op 3 september plaatsvindt, heeft zijn deelnemersveld vervolledigd met de Antwerpse hiphopper Tourist LeMC.

Tourist LeMC, in het echt Johannes Faes, is al enkele jaren een begrip in de Nederlandstalige muziekwereld. Met zijn originele mix van hiphop en kleinkunst veroverde hij de harten van muziekminnend Vlaanderen.

Na het bereiken van de finale van Humo’s Rock Rally in 2012 kwam zijn grote doorbraak na het verschijnen van zijn langspeler ‘En Route’ in 2015, goed voor 20.000 verkochte stuks. Datzelfde jaar stak hij uit vijf MIA-nominaties twee prestigieuze exemplaren van het gewilde beeldje in zijn zak voor de categorieën Nederlandstalig en doorbraak.

Toen Laundry Day nog plaatsvond in de Kammenstraat, was Tourist LeMC al eens te gast op het Antwerpse muziekfestival. Op 3 september mag hij zijn voet zetten naast een hele reeks nieuwe namen die vandaag zijn aangekondigd. Zo vergezellen onder meer DJ F.R.A.N.K. Murdock en Woodie Smalls de Antwerpse hiphopper op het festivalterrein. De affiche is verder nog meer Antwerps getint met Netsky, Discobaar A Moeder, NoMobs, Zwartwerk en Soul’ Art. Voor de volledige affiche kan u terecht op de website van het festival .