Lady Gaga niet meer welkom in China
Foto: Photo News

De Amerikaanse popster Lady Gaga zou China niet meer mogen bezoeken nadat ze een ontmoeting had met de Tibetaanse spirituele leider Dalai Lama om te praten over yoga.

Zondag kwamen de twee samen om te discussiëren over zaken als mentale gezondheid en meditatie. Wat ze precies te zeggen hadden, was te volgen op een filmpje die gepost werd op de Facebookpagina van de artieste.

 

 

De ontmoeting was niet naar de zin van China. Chinese autoriteiten en de Dalai Lama leven al langer op gespannen voet, nadat deze laatste al enkele jaren aandringt op Tibetaanse onafhankelijkheid.

Na de samenkomst kondigde de Communistische Partij aan dat Lady Gaga China niet meer binnen mag komen. Chinese media kregen de instructie om te stoppen met het uploaden en verspreiden van liedjes van de popster. Ook werd de media gevraagd om te ontmoeting te veroordelen.

Ook Oasis, Björk en Maroon 5 werden gebannen uit China nadat ze de spirituele leider ontmoetten of zich positief uitlieten over hem. Lady Gaga zelf reageerde nog niet op het verbod. ‘Lady Gaga wist hoe Peking zou reageren’, stelt een expert. ‘Goed dat ze wat moed toonde.’