Bij een aanval op het Naasa Hablood-hotel in de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn volgens de politie vijftien doden gevallen. Al Shabaab heeft de aanslag opgeëist.

Het geviseerde hotel Naasa Hablood ontvangt vooral zakenlieden en buitenlanders. Daarom werd het ook geviseerd. 'We hebben het hotel aangevallen dat bezocht werd door leden van de regering.' Zo heeft Sheikh Abdiasis Abu Musab, de militaire woordvoerder van Al Shabaab, de aanslag opgeëist. Hij voegde eraan toe dat Al Shabaab-strijders in het hotel zijn.

'Iemand blies zich op en daarop zijn de aanvallers het hotel binnengestormd', zegt majoor Nur Farah, een politie-officier aan persagentschap Reuters. 'Daarna werd er binnen over en weer geschoten.'

Er zijn volgens de politie minstens 15 doden en 25 gewonden gevallen. 'Onder de doden zijn er burgers en bewakers van het hotel', zegt Ali Hassan van de politie. 'We hebben veel mensen kunnen redden via de achteringang van het hotel. Aan de voorzijde kan niemand naar binnen door sluipschutters.' 

De milities van Al-Shabaab hebben de jongste weken het aantal aanvallen op restaurants en hotels in de hoofdstad en op regeringskonvooien drastisch opgevoerd. Begin juni kostte een aanval op het Ambassador-hotel in Mogadishu nog tien levens.