Waasland-Beveren kijkt uit naar sportief én financieel stabiel seizoen
Foto: Photo News

Eersteklasser Waasland-Beveren heeft donderdagavond de feestelijke aftrap gegeven van de voorbereiding op de nieuwe voetbaljaargang, met de voorstelling van de (voorlopige) spelerskern en de shirtsponsors. Coach Stijn Vreven begint aan zijn tweede seizoen bij geel-blauw en beseft dat de verwachtingen ditmaal hoger liggen dan de degradatie vermijden.

Waasland-Beveren eindigde in 2015-2016 knap twaalfde in de reguliere competitie, terwijl ze met stip als degradatiekandidaat waren aangeduid. “We zijn tegen de voorspellingen ingegaan en de spelers hebben me op die manier toegelaten een goede eerste indruk te geven in eerste klasse”, weet Vreven. “Komend seizoen wordt het moeilijker, want men zal ons niet meer onderschatten. Het enthousiasme en het geloof in eigen kunnen is echter ook groot, dus we kunnen zeker beter doen. We moeten misschien alleen nog wat zakelijker en volwassener leren spelen.”

De Wase club strikte al onder meer de Franse verdediger Rudy Camacho van Sedan, aanvaller Alessandro Cerigioni van Oud-Heverlee Leuven en middenvelder Jens Cools van Westerlo, naast de nieuwe physical coach Jonas Ivens (net gestopt als speler bij Cercle Brugge) en de nieuwe shirtsponsor Circus.be (een website voor sportweddenschappen). De meeste nadruk werd donderdag echter gelegd bij de gevonden stabiliteit, zowel op sportief als financieel vlak. “Vooral financieel is er een enorme weg afgelegd de voorbije jaren”, vindt ook burgemeester van Beveren Marc Van de Vijver. “Hier is een stabiele eersteklasser ontstaan waar ze aan de overkant van de Schelde (in Antwerpen) behoorlijk jaloers op zijn.” .