Nicolas Colsaerts neemt slechte start op BMW International Open
Foto: EPA

Nicolas Colsaerts heeft donderdag in het Duitse Pulheim, nabij Keulen, geen daverende start genomen op het BMW International Open golftoernooi (2 miljoen euro). Na een ronde in 73 slagen, één over par, is de 33-jarige Brusselaar 82e.

Colsaeerts nam nochtans een goede start, met meteen een birdie weg op de eerste hole. Op de derde hole miste hij een birdieputt van pakweg één meter. Op hole vier miste hij een parputt van twee meter, waarna hij op de volgende holes de fairway niet meer vond en nog een bogey op hole vijf moest incasseren. Op de negende hole noteerde hij een birdie, nadat hij de bal met een knappe slag vanuit het hoge gras op drie meter van de cup sloeg en vervolgens wegputte. Op de holes tien, elf en twaalf ging Colsaerts in de fout en zakte hij uit de top-120. Op de holes dertien en zestien noteerde hij nog twee birdies.

“Het was een lange en vermoeiende dag”, verklaarde Colsaerts. “Ik heb echt niet mijn beste golf gespeeld. Te veel fairways gemist en dat wordt op deze baan cash aangerekend. Je geraakt hier vrijwel niet uit het hoge gras. De greens lagen er door de grote hitte en de voorbije regenval aan het einde van de dag belabberd bij. Op de laatste hole zat er nog een birdie in, maar de bal week af. Vrijdag speel ik echter in de voormiddag en dan zijn de condities een pak beter. Ik heb de voorbije twee maanden een fraaie reeks neergezet en zes keer de cut gehaald. Ik wil absoluut de reeks voortzetten.”

Colsaerts volgt op acht slagen van de Fransman Raphaël Jacquelin, die alleen de leiding waarneemt. De Schot Richie Ramsey sloeg op de 177 meter lange par-3 zestiende hole een hole-in-one. .