PSG ontslaat coach Laurent Blanc: 22 miljoen euro om op te stappen
Foto: AFP

Laurent Blanc gaat Paris Saint-Germain met onmiddellijke ingang verlaten. De Franse trainer heeft nog een contract voor twee jaar, maar de Parijse club zou zijn contract afkopen voor een bedrag van 22 miljoen euro. Dat meldt de Franse krant L’Equipe donderdag op zijn website.

De 50-jarige trainer van PSG heeft woensdagochtend de beëindiging van zijn contract ondertekend, meent het Franse sportdagblad te weten. “De voormalige Parijse coach gaat vertrekken met een cheque van 22 miljoen euro. Die heeft hij nog te goed van zijn contract, dat hij pas in februari nog met twee jaar verlengde. In het bedrag zit ook twee miljoen inbegrepen die het eventueel mislopen van premies moet vergoeden.”

Blanc arriveerde in 2013 in Parijs en won de afgelopen twee seizoenen alle prijzen die er te winnen vallen in het Franse voetbal in hetzelfde seizoen, een unicum. Toch was de Franse miljoenenploeg niet tevreden over Blanc, omdat hij datzelfde succes niet kon brengen in Europa.

De voormalige verdediger kreeg bij zijn aanstelling de opdracht om in de Champions League beter te doen dan zijn voorganger Carlo Ancelotti. Maar onder leiding van Blanc werd Paris Saint-Germain drie seizoenen op rij uitgeschakeld in de kwartfinales van het kampioenenbal. Dit seizoen werd PSG uitgeschakeld door Manchester City, mede door twee doelpunten van Kevin De Bruyne.

Unai Emery wordt meer dan waarschijnlijk aangesteld als zijn opvolger. De 44-jarige Spanjaard won afgelopen seizoen al voor de derde keer op rij de Europa League met FC Sevilla. Deze maand nam Emery zelf ontslag als trainer van de Andalusische club, wat de speculaties over een overstap naar PSG nog meer voedde. Voor Emery wordt het na een korte passage van zes maanden bij het Russische Spartak Moskou, zijn tweede buitenlandse avontuur.

Paris Saint-Germain zelf heeft het nieuws nog niet officieel bevestigd.