Dior heeft opvolger voor Raf Simons
De Italiaanse ontwerpers Maria Grazia Chiuri en Pier Paolo Piccioli Foto: REUTERS

Het heeft even geduurd, maar Dior heeft een nieuwe artistiek directeur benoemd. Valentino’s Maria Grazia Chiuri gaat het Franse modehuis leiden. Dat meldt Business of Fashion. Dior heeft het nieuws nog niet bevestigd.

Volgens Business of Fashion is de deal rond, maar zal het nieuws pas officieel bekendgemaakt worden wanneer Dior begin juli zijn coutureshow presenteert. Maria Grazia Chiuri verdiende haar sporen bij het Italiaanse modehuis Valentino en zal de eerste vrouw in zeventig jaar zijn die Dior zal leiden.

De ontwerpen van Chiuri zijn eerder romantisch, een contrast met het eerder moderne pad dat Dior de laatste jaren bewandelde.

Moeilijke opdracht

Chiuri staat voor een moeilijke opdracht bij Dior: ze moet het modehuis weer aantrekkelijk maken na het plotse vertrek van Raf Simons in oktober en de verkoop, die al ruim een jaar daalt, weer doen stijgen.

Bij Valentino, waar ze samen met haar creatieve partner Pierpaolo Piccioli aan het creatieve roer stond, is haar dat wel gelukt. Samen hebben ze verschillende prijzen gewonnen en hebben ze Valentino opnieuw tot één van de meest winstgevende en sterkst groeiende luxemerken gemaakt.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in