Ook Ann-Sophie Duyck en Elias Van Breussegem pakken titel op het BK tijdrijden
Foto: BELGA

Naast de elite mannen reden ook de eliterenners zonder contract bij de mannen en de vrouwen elite in Mol-Postel hun BK tijdrijden gereden.

Elias Van Breussegem heeft zich donderdag in Mol-Postel tot Belgisch kampioen bij de eliterenners zonder contract gekroond. De 24-jarige Van Breussegem legde de 24,4 kilometer af in 29:34. Hij was 25 seconden sneller dan Kevin De Jonghe. David Boucher werd op 26 seconden derde.

“Deze titel schat ik hoger in dan die van twee jaar geleden bij de beloften”, reageerde de 24-jarige Van Breussegem. “Winnen als favoriet is mooi. En meteen is dit ook de bevestiging dat ik mijn titel destijds niet gestolen heb.”

Ook Ann-Sophie Duyck en Elias Van Breussegem pakken titel op het BK tijdrijden
Foto: BELGA

“Ik wist dat ik er klaar voor was. Mede dankzij een perfecte samenwerking met mijn coach Kristof De Kegel. Sander Cordeel en Jan Ghyselinck zorgden voor perfecte richttijden. Slaagde ik erin om een tijd van iets minder dan 30 minuten neer te zetten, dan kon er me weinig gebeuren. Finaal klok ik af op 29:34. Bovendien stokte het radarwerk op geen enkel moment. Nochtans had ik geen goed gevoel na de parkoersverkenning. Maar dat heb ik wel vaker. Tijdens de opwarming op de rollen vond ik wel het goede gevoel.”

Top-drie

1. Elias Van Breussegem de 24,4 km in 29:34

2. Kevin De Jonghe op 0:25

3. David Boucher 0:26

Ann-Sophie Duyck heeft donderdag voor het derde kaar op rij het Belgisch kampioenschap tijdrijden gewonnen. De 28-jarige West-Vlaamse overklaste alle concurrentie bij de vrouwen elite. Lotte Kopecky werd op één minuut tweede, Isabelle Becker op 1:28 derde.

“Dit Belgisch kampioenschap is niet zomaar een wedstrijd. Vandaar. Bovendien is het mijn derde keer dat ik die trui krijg”, verklaarde Duyck. “Wie het parkoers hier enkel met de wagen verkende, kwam bedrogen uit. Het lijkt allemaal zo vlot en snel lopend te zijn maar, dat is het helemaal niet. Op de fiets heb je direct een heel ander gevoel. Zeker op de stukken waar je na de boomzone in de open vlakte terecht komt. Daar speelt de wind een grote rol. Hier en daar loopt het licht opwaarts. Wie daar tegen de limiet zit, verliest een pak tijd. Dit jaar is een heel speciaal jaar voor mij. Er zijn de Olympische Spelen in augustus. Eén maand later is er het Europees kampioenschap en dan is er nog het wereldkampioenschap. Ik heb tot hiertoe een mooi seizoen afgewerkt. Deze titel is een nieuw hoogtepunt.”

Top-drie

1. Ann-Sophie Duyck (Topsport Vlaanderen-Etixx) de 24,4 km in 32:27

2. Lotte Kopecky op 1:00

3. Isabelle Beckers 1:28