Rooney is niet bang voor strafschoppen, ondanks nationaal trauma
Foto: Photo News

Engeland heeft rampzalige statistieken wat betreft strafschoppenreeksen op grote toernooien, maar aanvoerder Wayne Rooney denkt niet dat dat een rol zal spelen in het verdere verloop van het toernooi, nu er met rechtstreekse uitschakeling gespeeld wordt.

“Het voordeel aan deze jonge ploeg is dat geen enkele speler ervan al heeft meegedaan in een strafschoppenreeks die Engeland verloren heeft”, vertelde de aanvaller van Manchester United donderdag in Chantilly.

The Three Lions zeulen nochtans stevige penaltytrauma’s met zich mee op grote toernooien: zes van de zeven keer werden ze immers uitgeschakeld nadat een strafschoppenreeks voor uitsluitsel moest zorgen. “We trainen er elke dag op, al kan je een wedstrijdsituatie natuurlijk niet nabootsen.”

In de achtste finales neemt Engeland het maandag in Nice op tegen IJsland, nadien wacht in de kwartfinales mogelijk een treffen met thuisland Frankrijk. De Engelsen zitten - in tegenstelling tot de Rode Duivels - in de moeilijke tabelhelft en dus zijn onder meer wereldkampioen Duitsland, Spanje en Italië de mogelijke tegenstanders in de halve finales.