L'Equipe zet twee verrassende Belgen in elftal van de groepsfase
Foto: Belga
De Franse sportkrant L'Equipe maakte een balans op na de groepsfase en stelde hun "beste elftal" samen. Daarin staan ondanks de moeizame kwalificatie voor de 1/8e finales twee Belgen, en niet meteen de namen die je zou verwachten...

Voor het EK waren de flankverdedigers nog een pijnpunt bij de Rode Duivels maar de backs deden het blijkbaar lang niet onaardig want zowel linksachter Jan Vertonghen als rechtsachter Thomas Meunier werden door L'Equipe geselecteerd voor hun type-elftal.

Vertonghen kreeg na drie wedstrijden een 6,5 op 10: 89% van zijn passes in de laatste derrtig meter kwamen aan, gemiddeld gaf hij per match 5,3 centers en ontzette hij 5,7 keer achterin de bal.

Meunier speelde speelde slechts twee wedstrijden (tegen Italië speelde Ciman) maar scoorde volgens de Fransen een mooie 7 op 10: per match 3,5 geslaagde tackles, 5,5 ballen gerecupereerd, 69 baltoetsen en 5 centers per match in de rechthoek.

De twee Rode Duivels staan in mooi maar toch enigszins verrassend gezelschap. Enkel Kroatië (beste ploeg met 5,75/10) heeft eveneens twee spelers in het elftal.

Doelman: McGovern (Noord-Ierland)

Verdedigers: Meunier (België), Schär (Zwitserland), Hummels (Duitsland) en Vertonghen (België)

Middenvelders: KLeinheisler (Hongarije), Kanté (Frankrijk), Modric (Kroatië), Krychowiak (Polen en Perisic (Kroatië)

Aanvaller: Bale (Wales)

Coach: Cacic (Kroatië)

Scheidsrechter: Eriksson (Zweden)