Binnenkort in de winkel: de Sergio Herman-tonic. De chef-kok stelde vandaag in ‘The Jane’ in Antwerpen zijn zelf ontworpen Fever-Tree-variant voor, op basis van kaneel en clementines.

‘Ik wil graag zelf een tonic ontwikkelen, helemaal volgens mijn smaak’, zei Sergio Herman al bij de opening van The Jane, nu twee jaar geleden. De Britse bezielers van Fever-Tree, Charles Rolls en Tim Warillow, zagen dat wel zitten en gingen aan de slag met een doos kruiden die ze van de chef-kok meekregen.

Herman ging zelf ook naar de Chelsea Garden in Londen, waar een fever tree staat, de bron van het basisbestanddeel kinine. Verder vond Herman inspiratie op Ibiza, waar hij onder de indruk raakte van het verse citrusfruit en de combinaties die je kan maken met citrus. Zo ontstond een tonic water op basis van verse clementines en kruidige kaneel.

Na maanden van experimenteren en proeven, kwam het Fever-Tree-duo vandaag naar Antwerpen voor de lancering van de tonic, die zich volgens Herman ‘perfect leent voor een verfrissende cocktail op de steiger aan een verlaten kiezelstrand waar de zon ondergaat in de zee, onder een hemel die prachtig oranje kleurt.’

Hij ontwikkelde ook twee cocktails met de tonic die worden geserveerd in The Jane.