Giant-Alpecin met Dumoulin, Degenkolb en Barguil naar de Tour
Foto: Photo News

Ook Giant-Alpecin heeft zijn Tour-selectie rond. De Duitse wielerploeg trekt met een rits sterke jongens op zoek naar ritzeges. Zico Waeytens en Bert De Backer werden niet geselecteerd.

De Fransman Warren Barguil is dé man voor het gebergte en een plaats in de top-tien in het eindklassement. Barguil eindigde vorig jaar op de 14e plaats bij zijn Tour-debuut. In de voorbije Ronde van Zwitserland toonde de Fransman met een derde plaats in de eindstand dat hij in vorm is. "Een plaats in de top 15 is een realistisch doel", coach Aike Visbeek. De van een zware aanrijding herstelde John Degenkolb moet proberen om de massasprints te betwisten. Voor de tijdrit rekent Giant dan weer op Tom Dumoulin, die in de Tour zijn laatste rechte lijn naar een verhoopte olympische tijdrittitel in Rio inzet. De Nederlander moeten we uiteraard ook in de gaten houden voor de aankomsten bergop.

Met Laurens ten Dam, Roy Curvers, Ramon Sinkeldam en Albert Timmer brengt Giant-Alpecin nog vier andere Nederlanders aan de start. De Oostenrijker Georg Preidler vervolledigt het lijstje.

De Nederlander Koen de Kort was duidelijk niet tevreden dat hij uit de boot viel.

 

 

Tour-selectie Giant-Alpecin

Warren Barguil (FRA)

Roy Curvers (NED)

John Degenkolb (GER)

Tom Dumoulin (NED)

Simon Geschke (GER)

Georg Preidler (AUT)

Laurens ten Dam (NED)

Ramon Sinkeldam (NED)

Albert Timmer (NED)