Couturier Natan opent tentoonstelling in thuisstad Ieper
Vermeulen leidde woensdag prinses Léa rond Foto: Photo News

Voor een tentoonstelling rond het werk van Natan-ontwerper Edouard Vermeulen moet u deze zomer niet in Antwerpen of Brussel zijn, maar in het Ieperse Merghelynckmuseum. De Belgische ontwerper, die opgroeide in de West-Vlaamse stad, opende woensdagavond de tentoonstelling in het bijzijn van prinses Léa.

In 2017 gaat het gerenoveerde Merghelynckmuseum terug open voor het grote publiek, maar nieuwsgierigen kunnen het gebouw nu al ontdekken dankzij een tentoonstelling rond de Belgische ontwerper Edouard Vermeulen.

Vermeulen, die in 1983 het modehuis Natan overnam, is een geboren Ieperling. De tentoonstelling ‘Kleur en Elegantie’ vertelt dan ook over de bijzondere band tussen zijn familie en de stad, maar uiteraard gaat er ook veel aandacht naar zijn ontwerpen, die ook bij de koninginnen Mathilde en Maxima in de smaak vallen.

Couturier Natan opent tentoonstelling in thuisstad Ieper
Foto: Photo News
Couturier Natan opent tentoonstelling in thuisstad Ieper
Foto: Photo News

‘Hoewel ik veel te weinig op bezoek kom bij mijn moeder en vader die hier nog in volle centrum wonen, voel ik dat mijn ziel hier echt ligt. Het is dan ook fantastisch om iets te kunnen bijdragen aan de stad’, vertelde Vermeulen woensdag bij de opening van de tentoonstelling.

Elke kamer belicht een stap in het creatieproces van het modehuis Natan: van pril idee tot de catwalk. Unieke moodboards, echte couturestukken waaronder de originele bruidsjurk van prinses Claire, accessoires, filmpjes en foto’s gunnen een mooie blik achter de schermen van het modehuis.

‘Deze tentoonstelling, mijn eerste, is op maat samengesteld voor dit Merghelynckmuseum. In een modemuseum had ik heel andere stukken uitgekozen. Hier wilde ik dat de collectie hand in hand ging met het prachtige pand dat ik als kind zo vaak bezocht.’

De tentoonstelling loopt nog tot 4 september.