Stefan Küng komt niet ongeschonden uit Zwitsers kampioenschap tijdrijden
Foto: rr

Stefan Küng is woensdag zwaar ten val gekomen tijdens het Zwitsers kampioenschap tijdrijden in Martigny. De BMC-renner brak daarbij zijn linkersleutelbeen en een darmbeen. Dat meldt zijn team. Küng moet alvast een kruis maken over de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

De 22-jarige Küng viel in het begin van de 41 km lange proef en werd onmiddellijk ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis. “Hij zal donderdag tot bij de specialist van het Zwitsers olympisch team in St. Gallen gebracht worden”, aldus ploegarts Max Testa. “Daar zal beslist worden of een operatie nodig is. Om beide breuken goed te laten genezen, zal Stefan vier tot zes weken de fiets aan de kant moeten laten.”

Op de Spelen in Rio zou Küng aantreden op de piste. “Ik ben eerder al teruggekeerd uit blessure, dat zal nu ook lukken”, aldus de Zwitser, vorig jaar op het WK baanwielrennen in het Franse Saint-Quentin-en-Yvelines goed voor goud in de achtervolging.

In Martigny kroonde Fabian Cancellara (Trek-Segafredo) zich voor de tiende keer in zijn carrière tot Zwitsers kampioen in het tijdrijden.