Knoop doorgehakt: Vardy blijft langer bij Leicester
Foto: Photo News

Jamie Vardy blijft dan toch langer bij Leicester City. De topschutter verlengt zijn contract bij de Premier League-kampioen met vier jaar. Dat meldt de Engelse kampioen donderdag op zijn website. Alle geruchten over een mogelijke transfer naar Arsenal zijn daarmee van de baan.

Leicester meldt vandaag op de website dat het “een afspraak heeft met de vertegenwoordigers van Jamie Vardy om het contract van de Engelse international met de Premier League-kampioen te verlengen met vier jaar. Beide partijen hopen dat deze mededeling een einde maakt aan de recente speculatie over de toekomst van Jamie, en diens toewijding op lange termijn voor Leicester City FC bevestigt.” Vardy stond in de belangstelling van de Gunners. In februari verlengde hij zijn contract bij de 'Foxes' nog tot 30 juni 2019.

“Jamie zal zijn volledige aandacht blijven schenken aan mogelijk succes met de Engelse nationale ploeg op het Europees kampioenschap in Frankrijk. Er zal door de club noch door de speler verder commentaar worden gegeven over deze materie tot het einde van het toernooi.”

Het voorbije seizoen leidde de 29-jarige Vardy Leicester met 24 doelpunten naar de eerste Engelse titel in de clubgeschiedenis. Hij werd in mei uitgeroepen tot Premier League Speler van het Jaar. Daarvoor was hij door de Football Writers Association (FWA), de Engelse schrijvende pers, ook al verkozen tot beste speler. Vardy kwam in 2012 bij Leicester terecht. Daarvoor speelde hij met Fleetwood Town bij de amateurs. Vardy treedt maandag op het EK met Engeland in de achtste finales aan tegen IJsland.