Na de foodtruck nu ook de borstvoedingstruck
Roelens (rechts) poseert bij haar caravan Foto: STEFAAN BEEL

Binnenkort krijgen ook baby’s een eigen foodtruck. Lies Roelens van de borstvoedingswinkel Mamado bedacht een borstvoedingstruck waar jonge moeders in alle rust hun kinderen kunnen voeden of verschonen.

‘Kersverse moeders komen graag buiten met hun kleintje, maar vooral op buitenevenementen is het niet altijd even gemakkelijk om je baby discreet borstvoeding te geven. Ook verversen in een toilet is niet echt een optie’, vertelt Lies Roelens, zaakvoerster van borstvoedingswinkel Mamado in Roeselare.

Daarom heeft ze een caravan ingericht met comfortabele zetels om te voeden, maar ook een verzorgingskussen, stopcontact om te kolven, een flessenwarmer en zelfs een microgolfoven om groentepapjes op te warmen. Die kan dit weekend meteen worden uitgetest op festival Plein Publique in Roeselare.

Al komen daar ongetwijfeld nog extra evenementen bij. Bij de bekendmaking op Facebook regende het meteen opgeluchte reacties van jonge moeders. ‘Ik ben geschrokken van de vele reacties. Blijkbaar is er echt nood aan discrete plaatsen om baby’s te voeden en te verversen.’