Maandagavond 6 juni voelde Pascal Wauters zich onwel. Drie keer belde hij naar de hulpdiensten, maar geen enkele keer ontving hij antwoord. Later die avond stierf hij.

Pascal Wauters uit Melsele zat op maandagavond 6 juni ziek thuis. ‘Hij was eerder die dag op zijn werk in de haven vertrokken omdat hij zich niet goed voelde’, zegt zijn nicht Angelique.

Zijn toestand moet die avond plots snel achteruit zijn gegaan. Later zou zijn familie ontdekken dat Wauters die avond drie keer naar de hulpdiensten probeerde te bellen. Geen enkele keer kreeg hij een operator aan de lijn.

Er kwam geen ambulance langs. Zijn lichaam werd pas dagen later gevonden, nadat hij niet meer op zijn werk was opgedaagd en zijn familie zich grote zorgen maakte. Volgens de wetsdokter stierf Wauters op 6 juni. ‘De doodsoorzaak is onbekend’, zegt de familie. ‘We weten dus niet of dokters hem hadden kunnen helpen. Maar dat hij anderhalf uur lang geen hulp kreeg, is wraakroepend.’

Overspoeld

Volgens Binnenlandse Zaken werd die centrale die avond overspoeld. Ons land kreeg tussen 27 mei en 8 juni door extreem veel regen te verwerken. Ook alle oproepen over ondergelopen kelders voor de brandweer, kwamen daar terecht.