Er rijzen heel wat vragen bij een curator van Optima
Foto: Belga
Een van de curatoren van Optima Bank, Geert Defreyne, staat dicht bij de clan- Piqueur. Specialisten vinden dat Defreyne vanuit deontologisch standpunt niet kan optreden in dit dossier.

Nadat vorige week al vragen waren gerezen over het optreden van de advocaat van Jeroen Piqueur, toen nog Dirk Van Gerven, blijken nu minstens even grote vragen te bestaan over een van de curatoren. 

Het gaat om Geert Defreyne. Defreyne is namelijk ook extern medewerker van het advocatenkantoor Mertens & De Paepe in Gent. Dat is een kantoor waar familiebanden spelen. Zo komt Jan De Paepe, de rechterhand van Piqueur, van dat kantoor. Zijn zus Mieke is er nog altijd partner en ze is getrouwd met Jos Mertens.

Jan De Paepe is weg bij Mertens & De Paepe en Optima werkt met andere advocaten. Maar volgens experts had Geert Defreyne moeten weigeren om curator van Optima Bank te worden. ‘Hij had tegen de voorzitter moeten zeggen dat hij om deontologische redenen de opdracht niet kon aanvaarden’, klinkt het.

Defreyne wilde gisteren niet reageren op de zaak. ‘U hebt me deze ochtend (gisterenochtend, red.) niet gezien op de zitting. Ik hou me met andere taken bezig. Ik heb geen enkele commentaar’, zei een geprikkelde Defreyne.