Laatste peiling voorspelt overwinning remain
Foto: AFP

Volgens een peiling van Opinium, dinsdagavond afgedrukt door de krant The Independent, was 45 procent van de Britten voor het verlaten van de Europese Unie terwijl 44 procent wou blijven. Vandaag, op de dag van het referendum, blijkt uit de laatste peiling van Ipsos MORI dat het remain kamp met 52 procent dan toch kans maakt op een overwinning. De beurzen reageren afwachtend.

Belangrijk bij de laatste peiling van Ipsos is de voorspelling dat er nog 25 procent kans is op een Brexit. 

Negen op tien kiezers (88 procent) zeggen volgens Ipsos dat ze met zekerheid beslist hebben wat ze gaan stemmen. 11 procent kondigde aan dat ze mogelijk van keuze zouden veranderen. Bij het Brexit kamp zei 14 procent dat ze misschien nog van gedacht zouden veranderen.  

Europese beurzen

De Europese beurzen reageren voorlopig erg afwachtend. Er staan overal weliswaar kleine winsten op de borden, wat erop wijst dat beleggers over het algemeen vertrouwen lijken te hebben in een 'Bremain'-zege. Maar er worden vandaag wel duidelijk minder aandelen verkocht dan op een normale dag. Handelaren kiezen er dus voor om hun aan- of verkopen een dag uit te stellen, tot er definitief uitsluitsel is.