Voormalig journaliste van De Tijd Stephanie De Smedt wordt voorgedragen als nieuwe hoofdredacteur van het financiële dagblad. Dat bevestigt Katrien Verstraete, chef politiek van de krant, woensdag aan Belga.

Stephanie De Smedt is volgens waarnemers een slimme keuze om verschillende redenen. Ze is net zoals Isabelle Albers een dynamische vrouw én staat dicht bij het bedrijfsleven. In die zin staat ze voor continuÏteit, maar toch ook weer niet helemaal. Waar Albers ook politiek een brede ervaring had, is De Smedt bij De Tijd altijd een bedrijfsjournaliste geweest. De Wetstraat is haar onbekend.

Ze toonde als ondernemingsjournaliste  interesse en ook enige mate van bewondering voor het ondernemerschap en slaagde er in regelmatig ondernemersfamilies te portreteren die in regel persschuw waren. Haar stukken waren doorgaans gedetailleerd en vlot geschreven. De Smedt is West-Vlaamse en schreef destijds onder meer over de textiel- en voedingsindustrie vooraleer ze overstapte naar de lingeriegroep Van de Velde op vraag van Ignace Van Doorselaere die een sabatical neemt.

Als de kandidatuur van De Smedt wordt aanvaard door de redactieraad en de Stichting Tijd, dan zal zij Isabel Albers opvolgen aan het hoofd van De Tijd. Bij positief advies op haar kandidatuur keert De Smedt terug naar de krant via de grote poort. Ze zal op 1 september de functie van hoofdredacteur overnemen.

Isabel Albers, de vorige hoofdredacteur, heeft sinds 1 juni de algemene leiding bij Het Laatste Nieuws.