Twaalf mensen opgepakt die dit weekend aanslag wilden plegen
Foto: Photo News
Afgelopen nacht zijn twaalf mensen opgepakt. Dat gebeurde in het kader van een antiterreuractie. De politie voerde veertig huiszoekingen uit in zestien gemeenten, in en rond Brussel. Dat wordt bevestigd door het federaal parket.

Het gerecht beschikte over informatie over een nieuwe terreurcel. Volgens onze bronnen werd er vooral gefocust op de kringen rond de broers El Bakraoui. In gesprekken die werden afgeluisterd werd constant gepraat over aanslagen die ze wilden plegen dit weekend. 

Er zouden concrete aanwijzingen geweest zijn bij het gerecht voor een of meerdere aanslagen, die mogelijk de komende dagen zelfs zouden gepleegd worden in ons land. De terreurcel zou wellicht een aanslag gepland hebben tijdens de match van de Rode Duivels in Brussel deze namiddag, op het fandorp op het Rogierplein. Ook zouden er andere doelwitten geweest zijn.

De huiszoekingen werden uitgevoerd in Brussel, Sint-Jans-Molenbeek, Schaarbeek, Anderlecht, Koekelberg, Sint-Agatha-Berchem, Evere, Vorst, Watermaal-Bosvoorde, Ganshoren, Zaventem, Ninove, Wemmel, Fleurus, Tubize en Luik. Er werden in totaal veertig huiszoekingen gedaan, waarbij ook 152 garageboxen werden doorzocht. De politie vond geen wapens of explosieven.

In totaal werden veertig mensen meegenomen voor verhoor, twaalf daarvan werden van hun vrijheid beroofd. Vandaag zal de onderzoeksrechter beslissen over hun verdere aanhouding. 

Volgens het federaal parket is er geen link met het terreuralarm voor de ministers en hun familie.