Ban Ki-moon herdenkt slachtoffers op Brussels Airport
Foto: BELGA

Ban Ki-moon, secretaris-generaal van de Verenigde Naties, heeft woensdag de slachtoffers van de aanslagen in Brussel en in Zaventem, bijna drie maanden geleden, herdacht.

De Zuid-Koreaan legde in aanwezigheid van vicepremiers Didier Reynders (MR) en Alexander De Croo (Open Vld) en Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport, een krans neer aan de herdenkingsplaat op de luchthaven in Zaventem.

Ban Ki-moon is sinds dinsdag in België. Woensdag legde hij vlak voor zijn vertrek een krans neer ter herdenking van de slachtoffers bij de aanslagen in de metro van Maalbeek en op de luchthaven van 22 maart.

De secretaris-generaal drukte zijn ‘diepste medeleven’ uit aan de families van de slachtoffers en de Belgische regering.

Maar Ban benadrukte dat terrorisme mensen over de hele wereld treft. “Van een hotel in Mogadishu tot de kusten van Ivoorkust. Een park in Lahore, Pakistan en de recente aanvallen in Istanboel, Turkije en in Parijs en in Orlando in de Verenigde Staten.”

De secretaris-generaal rekent daarom op de steun van alle VN-lidstaten om de strijd tegen terrorisme maar ook de preventie ervan op te voeren.