Transgender neergestoken in Etterbeek
Foto: ss

Een transgender is afgelopen zaterdag in de buik gestoken in Etterbeek. Volgens het slachtoffer zijn de daders sympathisanten van terreurorganisatie IS en vielen hem in zijn thuisland Tunesië ook al aan. De persoon verkeert niet in levensgevaar.

Sommige media berichten dat de agressie zou ingegeven zijn door haat tegenover de holebigemeenschap, omdat de vrouw een man wil worden en dus transgender is. Het slachtoffer heeft verklaard dat hij al meerdere keren is bedreigd en ook al meerdere klachten heeft ingediend. 

Het slachtoffer zou neergestoken zijn door mensen die hem ook al in Tunesië aanvielen en een beroep deden op de terreurgroep Islamitische Staat. Hij werd meerdere malen gestoken en moest in het ziekenhuis opgenomen worden.  

'Ik vrees enorm voor mijn leven', stelt hij. 'Ik wil mijn naam officieel laten veranderen en in een ander land asiel aanvragen, waar ik niet bedreigd word. Deze mensen volgen me al die tijd al van uit Tunesië.'

Onderzoek lopende

Het Interfederaal Gelijkekansencentrum Unia bevestigt dat er een dossier lopende is, zelfs al van voor de feiten van zaterdagavond. 'De laatste daden van agressie dateren inderdaad van dit weekend, maar ervoor was ook al sprake van bedreigingen en fysieke agressie. Het slachtoffer werd al via haar Facebookprofiel bedreigd', klinkt het. 

Het slachtoffer heeft klacht ingediend bij de politie van de zone Montgomery, aldus Bruzz. De zaak werd toevertrouwd aan het Brussels parket. Dat parket stelt dat de feiten worden bevestigd, maar dat er nog geen bewijs werd gevonden dat de motieven van de daders effectief te maken hebben met haat tegenover de holebigemeenschap. Het onderzoek is nog volop aan de gang. 

Er werd nog niemand aangehouden. 

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in