Antwerpse modeacademie opnieuw bij beste ter wereld
Foto: *
Studenten aan de modeacademie in Antwerpen zijn in goede handen, althans volgens de modewebsite Fashionista die naar jaarlijke gewoonte een lijst opstelt van de beste modeopleidingen die er zijn.

Fashionista maakt sinds 2010 een top van de beste modescholen ter wereld, dit jaar is de Antwerpse modeschool die geleid wordt door ontwerper Walter Van Beirendonck goed voor een zesde plaats. De Academie is de enige Belgische modeschool die de top tien haalt, drie jaar geleden had ook de Brusselse school La Cambre een plaats.

Alleen wie naar Londen, New York of Milaan trekt, is nog beter af: Central Saint Martins en London College of Fashion in de Britse hoofdstad zijn goed voor plaats één en twee, Parsons in New York vervolledigt de top drie.

Serieuze studenten

Fashionista maakt zijn lijst op basis van de haalbaarheid van het inschrijvingsgeld, het verdere carrièreverloop van wie er afstudeerde en feedback van duizenden studenten en alumni. 'De Royal Academy is een elite modeschool", schrijft Fashionista over de Antwerpse academie. "Ze staat erom bekend serieuze studenten te hebben - velen moeten het opgeven omdat de werkdruk hoog is. De Antwerpse Zes zetten de school op de kaart in de jaren tachtig en sindsdien heeft ze veel sterontwerpers afgeleverd. Als je toegewijd bent en voeling hebt met het experimentele en avant-garde, is dit de goede plek voor jou".

Dit is de top tien:

1. Central Saint Martins (London, UK)
2. London College of Fashion (London, UK)
3. Parsons, the New School for Design (New York, USA)
4. Instituto Marangoni (Milan, Italy)
5. Kingston University (London, UK)
6. Antwerp Royal Academy of Fine Arts (Antwerp, Belgium)
7. Fashion Institute of Technology (New York, USA) 
8. Bunka Fashion College (Tokyo, Japan)
9. Shenkar College of Engineering and Design (Ramat Gan, Israel)
10. Royal College of Art (London, UK)

De volledige lijst van 25 scholen vind je hier.