Britse huiskopers willen van aankoop afzien bij een Brexit
Foto: Wikimedia Commons

Britten die in de volgende weken een huis zouden kopen, kunnen bij bepaalde vastgoedmaatschappijen een clausule krijgen waardoor ze van de aankoop kunnen afzien als de Britse bevolking bij referendum beslist dat ze hun land uit de EU willen. Dat schrijft de Britse krant The Telegraph.

Grote vastgoedkantoren als Savills en Knight Frank zouden de clausule aanbieden. Er is vraag naar omdat de vrees leeft dat een Brexit de waarde van huizen gevoelig zou doen zakken. Ook minister van Financiën George Osborne had daarvoor gewaarschuwd en zei dat vastgoedprijzen in twee jaar met 18 procent zouden dalen mocht Groot-Brittannië de Europese Unie verlaten.

‘De onduidelijkheid die het referendum veroorzaakt, heeft een effect op de vastgoedmarkt’, vertelt Jeremy Ray van een advocatenkantoor dat vragen van potentiële huiskopers krijgt over de gevolgen van een Brexit op hun aankoop.

Op donderdag 23 juni kunnen de Britten in een referendum beslissen of ze lid willen blijven van de Europese Unie, of kiezen om na 42 jaar hun lidmaatschap op te zeggen.