Microsoft biedt 26,2 miljard dollar op Linkedin
Foto: AP

Microsoft is er met een gigantisch bod in geslaagd om sociale netwerksite Linkedin in te lijven. De softwaregigant telt 26,2 miljard dollar neer voor het bedrijf.

Dat heeft Microsoft maandag bekendgemaakt. De huidige eigenaars krijgen 196 dollar per aandeel uitbetaald. Dat is zowat de helft meer dan de slotkoers van vrijdag, toen op de beurs van Wall Street een aandeel Linkedin nog 131 dollar waard was. Historisch gezien is de prijs wel geen record: Enkele maanden geleden noteerde het aandeel nog op meer dan 200 dollar.

De overname gebeurt volledig cash: de eigenaars krijgen dus geen aandelen Microsoft in ruil, iets wat bij dergelijke grote overnames meestal wel het geval is.

Het netwerk heeft momenteel 430 miljoen gebruikers. Dat betekent dat Microsoft dus eigenlijk ruim 60 dollar per gebruiker overheeft. Maar slechts iets minder dan een kwart van de bezoekers bezoekt de site maandelijks.Linkedin is vooral populair onder zakelijke gebruikers, die het gebruiken om hun cv bij te houden en een professioneel netwerk uit te bouwen. 

Bedoeling is dat de deal nog dit jaar wordt afgerond. De huidige topman Jeff Weiner zal Linkedin blijven leiden.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig