Fan van Rode Duivels overlijdt op weg naar Lyon
Het stadion van Lyon waar de Belgen vanavond tegen Italië spelen. Foto: Isosport

Enkele uren nadat Pierre Deckers (71) maandagochtend in Overpelt op de supportersbus richting Lyon stapte, is de man onderweg in Frankrijk aan een hartstilstand overleden. Dat meldt Het Belang van Limburg.

Pierre Deckers uit Maaseik kampte al met gezondheidsproblemen, maar de zeventiger wilde koste wat kost een match van ons nationaal elftal in Frankrijk bijwonen. Maandagochtend rond 3 uur stapte hij daarom in Overpelt op de supportersbus van ‘De Bemvoort Overpelt’, een officiële club die met zo’n vijftig man naar Lyon afzakte om onze Rode Duivels aan te moedigen.

Rond 9 uur stopte de bus voor een korte pauze in de buurt van Sandaucourt, net onder Nancy. Pierre stapte uit voor een sanitaire stop, maar op de toiletten van de snelwegparking liep het mis. De Maaseikenaar kreeg een hartaanval en stuikte in elkaar.

Een meegereisde verpleger startte onmiddellijk met de reanimatie, waarna ook de hulpdiensten werden gebeld. Toegesnelde ambulanciers en een MUG-team namen de reanimatie over, maar na anderhalf uur werd het overlijden van de man vastgesteld. Het lichaam van Pierre werd naar een nabijgelegen funerarium overgebracht.

Hoewel de supporters van ‘De Bemvoort Overpelt’ zwaar waren aangeslagen, hebben ze toch besloten om verder te reizen richting Lyon.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig