Mannenfinale in Rosmalen wegens regen uitgesteld tot maandag
Foto: NOS

De finale van het ATP-toernooi in Rosmalen kan wegens regen zondag niet uitgespeeld worden. De wedstrijd tussen de Franse titelverdediger Nicolas Mahut (ATP-49) en de Luxemburger Gilles Müller (ATP-44) gaat daarom maandagochtend om 10u00 uur voort. Het is voor het eerst in de geschiedenis van het toernooi dat een finalepartij op maandag gespeeld moet worden.

De mannenfinale werd zondagavond rond 18u00 uur stilgelegd na de eerste set. Mahut won de set met 6-4.

Het grastennistoernooi in Rosmalen werd dit jaar onder uitstekende weersomstandigheden gespeeld, tot zondag. De vrouwenfinale moest zondag twee keer worden onderbroken door noodweer. Na uren in de kleedkamer pakte de Amerikaanse Coco Vandeweghe (WTA-43) de titel door de Française Kristina Mladenovic (WTA-32) met tweemaal 7-5 te verslaan. Ook maandag worden nog regenbuien verwacht.

Het grastoernooi in Stuttgart kon zondag ook niet worden afgerond. De finale tussen Philipp Kohlschreiber (ATP-26) en Dominic Thiem (ATP-7) lag diverse keren stil en krijgt ook pas op maandag een beslissing. De wedstrijd werd voor het laatst gestaakt in de tiebreak van de eerste set.