Finale in Stuttgart tussen Thiem en Kohlschreiber wordt maandag afgewerkt
Philipp Kohlschreiber in actie Foto: EPA

De finale van het ATP-tennistoernooi in het Duitse Stuttgart (gras/606.525 euro) tussen de Oostenrijker Dominic Thiem en de Duitser Philipp Kohlschreiber wordt maandag verder afgewerkt, dat hebben de organisatoren zondag aangekondigd.

Dominic Thiem (ATP-7) en Philipp Kohlschreiber (AT26) werden al een eerste keer onderbroken toen de wedstrijd op het einde van de tweede game (1-1) stopgezet werd door de regen. Na een onderbreking konden ze de wedstrijd voortzetten, maar in de tiebreak van de eerste set (3-2 voor Kohlschreiber) werd de wedstrijd definitief onderbroken na 50 minuten spelen.

Thiem, 22 jaar oud, won in de halve finales van de wederoptredende Roger Federer en mag maandag (vanaf 10u30) zijn zevende ATP-titel proberen binnen te halen, de vierde van dit seizoen na het succes in Nice, Acapulco en Buenos Aires.

De 32-jarige Kohlschreiber, die nog altijd hoopt om ooit in de top tien van de wereld te geraken, heeft net als de tien jaar jongere Thiem zeven ATP-titels op zijn palmares staan.