Jolien D’hoore wint Flanders Diamond Tour in Nijlen voor derde keer op rij
Foto: Photo News

Jolien D’hoore heeft een abonnement op de Flanders Diamond Tour in Nijlen. De Belgische kampioene won de wedstrijd vandaag voor de derde keer op rij. In een massaspurt gaf ze er het ganse pak van langs.

“Het was een heel snelle wedstrijd met een gemiddelde van 42 kilometer per uur. Op vijftien kilometer was ik nog even betrokken bij een aanval maar uiteindelijk liep alles samen. Voor de massaspurt pakten we bij Wiggle High5 uit met ons beproefd recept. Amy Pieters en Chloé Hosking trokken het peloton op één kilometer van de streep op een lint zodat niemand van de concurrentie daar nog kon tussen- of overkomen. Op 250 meter van de streep ging ik de spurt voor vol aan en werd niet meer bedreigd” vertelde Jolien D’hoore het relaas van haar derde zege van het seizoen, wel haar eerste UCI-triomf dit jaar. De Luxemburgse Christine Majerus en de Nederlandse Monique van de Ree werden tweede en derde.

“Het blijft leuk om een koers van niveau te winnen maar het is niet zo dat ik me daar speciaal op focus. De trainingen in het vooruitzicht van Rio primeren. Die werk ik volgens plan af en tussendoor pak ik daar een wedstrijd bij. Daardoor kom ik soms wel wat vermoeid aan de start. Dat past in de opbouw. In die optiek is winnen dus niet zo evident maar het geeft het vertrouwen natuurlijk wel een boost als je aan het slot flitsend kan winnen. Ik mag zeggen dat ik op schema zit voor Rio” aldus de Belgische kampioene die woensdag als enige landgenote van start gaat in de Aviva Women’s Tour.

In deze Britse vijfdaagse krijgen de koersende vrouwen er hetzelfde prijzengeld als bij de mannen en alle wedstrijden komen ook rechtstreeks op televisie. Het is een wedstrijd waarop de hele wereldtop present tekent om er hun graantje mee te pikken. “Het zal moeilijk worden om een ritzege te behalen. Die kans bestaat eigenlijk alleen op de eerste dag. In de andere ritten is het parcours vrij zwaar. Niet echt spek voor mijn bek. In deze ritten ga ik me voluit opofferen voor de ploeg. Het deelnemersveld is enorm sterk. Zelf start ik er niet met de grootste ambities. Het is vooral mijn bedoeling om sterker uit deze vijfdaagse te komen met het oog op het belangrijke werk dat er nadien aankomt”. Te beginnen met de Belgische titelstrijd in Lac de l’Eau d’Heure.