Bondscoach van Ierland noemt rellen “vlek op het toernooi”
Foto: Photo News

“Het is een vlek op het toernooi”, reageerde de bondscoach van Ierland Martin O’Neill, zondag op de choquerende beelden van de rellen tussen Russische en Engelse supporters van zaterdag in Marseille.

“Het is choquerend om het toernooi met zulke taferelen te beginnen”, verklaarde de Ierse bondscoach op de persconferentie voor de eerste wedstrijd van Ierland op het EK tegen Zweden. “De UEFA heeft sterke woorden gebruikt om de gebeurtenissen te veroordelen, maar ik denk we ons hier allemaal bij kunnen aansluiten. Het is een slecht begin, een vlek op het toernooi en ik hoop dat het probleem opgelost zal worden.”

“We hebben in Marseille tragische beelden gezien, beelden waarvan we enkele jaren geleden hoopten om ze niet meteen terug te zien. De mensen denken dat de supporters niet voldoende gescheiden waren, maar ik denk dat sommigen dit soort van geweld opzoeken”, verduidelijkte de Ierse bondscoach.

“Het is niet mooi om te zien, maar we moeten onderstrepen dat het hier om een minderheid gaat”, voegde zijn aanvoerder Robbie Keane daar aan toe.

De rellen in de oude haven van Marseille voor de wedstrijd Engeland-Rusland (1-1) en de gevechten in het Stade Vélodrome na afloop van de wedstrijd leverde een balans op van 35 gekwetsten, waarvan er zeven naar het ziekenhuis gebracht werden en drie in kritieke toestand verkeren.

De UEFA, organisator van het EK 2016, heeft gedreigd om Engeland en Rusland uit het toernooi te zetten “in het geval van nieuwe geweldplegingen” van hun supporters.