Krychowiak: “Hier zijn geen gemakkelijke tegenstanders”
Krychowiak (centraal) viert na de Poolse 1-0 Foto: EPA

De Poolse middenvelder Grzegorz Krychowiak is gelukkig met de verdiende winst op Noord-Ierland. “Ik denk dat we ons verder kunnen ontwikkelen, maar we mogen de eerste wedstrijd niet overschatten”, aldus de tot ‘Man van de Match’ verkozen middenvelder. “We wisten dat er hier geen gemakkelijke tegenstanders zijn.”

Volgende tegenstander van Polen in groep C is Duitsland. “We weten dat het tegen Duitsland heel moeilijk wordt”, aldus nog Krychowiak.

“Dit is een ontgoochelende avond, we moeten moediger zijn, beter zijn aan de bal”, aldus de Noord-Ierse kapitein Steven Davis. “We hebben alles gegeven. We wisten dat het moeilijk werd, maar we waren niet goed genoeg.” Polen won met 1-0 van Noord-Ierland dankzij een doelpunt van de Ajax-spits Milik in de 51e minuut.

“Het affluiten vandaag is tegelijk het startschot voor de voorbereiding van de wedstrijd tegen Duitsland”, zei de Poolse bondscoach Adam Nawalka. Hij is tevreden met de overwinning op Noord-Ierland. “We zijn heel gelukkig. Het was ons doel drie punten te halen. Felicitaties aan het hele team. Noord-Ierland heeft een heel fysieke ploeg”, aldus nog Nawalka. “De spelers hebben veel inzet getoond en verdiend gewonnen.”

De Noord-Ierse bondscoach Michael O’Neill zag een uitmuntend Polen. “In het begin waren we vaak machteloos tegen hun fysieke kracht”, klonk het. “In alle eerlijkheid heeft de beste ploeg vandaag gewonnen. Er is teleurstelling, want we hebben niet alles kunnen doen waartoe we in staat zijn. Collectief zouden we niet beter kunnen doen, maar soms konden we de bal niet snel genoeg naar de aanvallers brengen.”

“Dit is een ontgoochelende avond, we moeten moediger zijn, beter zijn aan de bal”, aldus de Noord-Ierse kapitein Steven Davis. “We hebben alles gegeven. We wisten dat het moeilijk werd, maar we waren niet goed genoeg.”