Trump bedankt mensen die hem gelijk geven over radicale islam
Foto: Photo News

Volgens verschillende Amerikaanse media heeft Omar Mateen net voor hij in een nachtclub in Orlando 50 mensen zou doodschieten, de hulpdiensten gezegd dat hij aanhanger was van Islamitische Staat. De aanhangers van Trump moesten daar al niet meer van overtuigd worden, zij lieten op Twitter aan de Republikeinse presidentskandidaat weten dat hij gelijk had over de radicale islam.

Trump bedankte zijn volgers voor de ‘felicitaties (...) Maar ik wil geen felicitaties, ik wil taaiheid en waakzaamheid. Wanneer worden we slimmer?’, liet de miljardair weten op Twitter.

Hij vraagt zich ook af of president Obama ‘eindelijk’ de woorden ‘radicale islamitische terreur’ in de mond zal nemen. ‘Als hij dat niet doet moet hij onmiddellijk ontslag nemen’, vindt Trump.

Zondagnamiddag (plaatselijke tijd) heeft ook president Barack Obama het volk toegesproken. Obama zei dat het niet mogelijk was om al iets te zeggen over de motieven van de dader omdat het onderzoek nog loopt. Wel ‘weten we genoeg om te stellen dat dit een daad van terreur en haat was’, aldus de Amerikaanse president. ‘Dit is een ontnuchterende herinnering dat een aanval op elke Amerikaan, ongeacht huid, afkomst, religie of seksuele voorkeur, een aanval is op elk van ons.’

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in