Conte zelfzeker: “Ons spelsysteem is als een kameleon”
Foto: AFP

In navolging van de Belgen, gaven ook de Italianen een persconferentie. Bondscoach Antonio Conte en aanvoerder Gianluigi Buffon stonden de aanwezige pers te woord. Die hadden lovende woorden over voor de Rode Duivels.

De Italiaanse doelman had lovende woorden over voor Thibaut Courtois. “Courtois is op dit moment een streefdoel voor jongeren. Hij is een uitstekende doelman”, aldus de ervaren goalie, die eerder op de dag complimenten kreeg van Eden Hazard. “Daar ben ik fier op. Hazard is een speler die een aangeboren talent heeft om match te beslissen. Dikwijls komt het gevaar bij Chelsea en België van hem”, bewierookte hij op zijn beurt de aanvoerder van ons nationale elftal.

Het zal het laatste EK zijn voor de 38-jarige doelman. “Ik ben niet triest, maar ben me op mijn leeftijd bewust van wat het EK vertegenwoordigt”, zei hij daarover. “Tijdens bepaalde toernooien zijn we naar huis teruggekeerd zonder te weten waarom. Ik hoop echt dat we nu alles uit de kast halen. Soms wint de beste ploeg niet. Zeker op zo’n toernooi dat niet lang duurt. Maar we gaan er alles aan doen om morgen top te zijn.”

“Ons spelsysteem is als een kameleon”

Conte zelfzeker: “Ons spelsysteem is als een kameleon”
Foto: AP

In tegenstelling tot onze Rode Duivels trainden de Italianen niet in het stadion. “Maar dat is niet omdat ik bang ben voor spionnen”, spreekt Conte de geruchten tegen. De UEFA verplichtte hem overigens wel zijn spelers 15 minuten het veld op te sturen.De bondscoach verwacht maandag een open wedstrijd. “We zijn twee ploegen die willen voetballen. Denk maar aan onze 3-1 nederlaag in november.” De Rode Duivels kennen problemen in de defensie door meerdere blessures, maar Conte relativeert dat. “Courtois speelt voor Chelsea, Alderweireld en Vertonghen voor Tottenham en Vermaelen voor Barcelona. Zij hebben weinig zwaktes. Ik denk dat de Rode Duivels een sterke ploeg hebben en hier nog jaren op kunnen teren”, toont hij veel respect.

Italië geldt samen met België als favoriet in groep E. ”Dat onze spelers zeggen dat we volgende ronde moeten halen? Dat zullen we op het veld moeten bewijzen. Wij hebben meerdere systemen en tactieken, zowel verdedigend als aanvallend. Tijdens de match kunnen we makkelijk switchen. Ons spelsysteem is als een kameleon.”