Heupblessure houdt Bart Swings thuis van skeelermarathon Dijon
Foto: AFP

Bart Swings is zondag wegens een blessure niet gestart in een skeelermarathon in de Franse stad Dijon, die meetelt voor de wereldbeker. Swings heeft vorige week bij een val met de fiets zijn linkerheup geblesseerd.

“Ik kan momenteel echt niet diepzitten met de skeelers”, zei Swings zondag, thuis in Leuven. “Die val heeft me een stevige slijmbeursontstekeing opgeleverd.” De derde wedstrijd in de reeks om de wereldbeker was een prooi voor de Fransman Ewan Fernandez, die met 59’17”425 een nieuw parkoersrecord neerzette. Swings zal ook zaterdag afwezig zijn in de Tsjechische stad Ostrava, waar de vierde wereldbekerrace op de agenda staat. “Ik hoop komende week weer te kunnen skeeleren, maar meteen een wedstrijd zou onverstandig zijn.”

De eerste twee wereldbekerwedstrijden, in de Zuid-Koreaanse havenstad Incheon en het Franse Rennes, schreef Swings op zijn naam. In de voorbereiding op de Europese titelstrijd, die over zes weken in Nederland begint, wil hij nog wel een paar wedstrijden koersen.

Al vier keer was Swings winnaar in Dijon. Alleen in 2014 moest hij buigen voor de Fransman Guillaume De Mallevoue. Vooraf was Swings dan ook tamelijk zelfverzekerd geweest. “Dit is een van mijn favoriete marathons”, klonk het. Nu had Fernandez, die al in de beginfase demarreerde, vrij spel. Bij de vrouwen won de Duitse Katharina Rumpus. .

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in