De reacties van Belgische politici op Twitter over de aanslag in Orlando zijn erg gelijklopend. Enkel Vlaams minister Hilde Crevits legt meteen de link met de holibigemeenschap.

‘Waanzin in #Florida. Waarom zoveel haat en geweld, ipv samen leven in wederzijds respect? Diepste medeleven aan de nabestaanden van de slachtoffers’, reageerde Vlaams minister-president Geert Bourgeois. Ook Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits vraagt zich af ‘Waarom zoveel haat?’ Ze spreekt van een verschrikkelijke aanval op de holebigemeenschap onder de hashtag #Orlando #loveislove.

Premier Charles Michel laat weten “diep bedroefd” te zijn bij het verlies van zo vele onschuldige levens. De gedachten van minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders zijn bij de vrienden en familieleden van de slachtoffers die tragisch het leven lieten bij de schietpartij en bij alle slachtoffers. “Afschuw bij zoveel onbegrijpelijk geweld”, tweette minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon nadat het bericht kwam dat er 50 doden vielen bij de schietpartij.

Vlaams Belangvoorzitter Tom Van Grieken is verbijsterd over de aanslag waarbij 50 doden en evenveel gewonden vielen. PS-voorzitter Elio Di Rupo is geschokt door de evenementen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in