Ivan Rakitic: “Wij waren betere ploeg”
Foto: Photo News

De Kroatische sterspeler Ivan Rakitic oordeelt dat zijn ploeg zondag de betere was in de wedstrijd tegen Turkije. “Nu genieten we van de zege, maar we moeten zo voortdoen. Dan ben ik ervan overtuigd dat we in Europa kunnen standhouden.” De Turkse bondscoach Fatih Terim reageerde gelaten op de nederlaag.

“We hadden waarschijnlijk het verschil moeten maken door twee of drie doelpunten meer te maken”, aldus Rakitic voor de micro van ARD. “Maar dit is het EK, het is niet gemakkelijk. Vandaag hebben we twee of drie keer het doelhout geraakt.”

Volgens Rakitic zit Kroatië in de moeilijkste groep op het EK. “We willen genieten van deze overwinning. Maar als we uitgeschakeld worden, heeft die geen enkele waarde.”

De Turkse bondscoach Fatih Terim nam de nederlaag gelaten op. “We zullen onze lessen uit de wedstrijd trekken. We weten uit het verleden dat we steeds niet goed starten in een toernooi. Maar we zullen ons verbeteren.”

Ante Cacic, bondscoach van Kroatië, sprak lovende woorden over Luka Modric, die het enige doelpunt van de wedstrijd maakte. “Ik denk dat het een van zijn beste wedstrijden was. Zijn goal is fantastisch”, aldus de bondscoach. “We hebben Luka nodig om ons spel meer agressief te maken. Om eerlijk te zijn, had ik een erg intense match verwacht, want de eerste wedstrijden zijn altijd de moeilijkste om te spelen. “Ik ben erg tevreden met het resultaat en de prestatie die mijn ploeg heeft getoond. Ik heb alle noodzakelijke wissels gedaan en ik denk dat we de match gedurende de 90 minuten gecontroleerd hebben.”