Vader dader: ‘Dit heeft niets met religie te maken’
Foto: EPA

Volgens de vader van de dader heeft de schietpartij in een nachtclub van Orlando niets te maken met religie, bericht NBC News.

Omar Seddiqi Mateen, een Amerikaanse man met Afghaanse roots, heeft zondagochtend 50 mensen doodgeschoten en nog eens 53 anderen verwond toen hij het vuur openende in nachtclub Pulse in Orlando, een plek die zeer geliefd is bij de holebigemeenschap.

Afkeer van homo’s moet volgens zijn vader dan ook de drijfveer voor zijn dodelijke raid geweest zijn. ‘Toen we in het centrum van Miami waren, zag hij twee mannen kussen voor de ogen van zijn vrouw en kind. Daarop werd hij heel kwaad’, zei zijn vader aan NBC News. ‘Ze waren elkaar aan het kussen en het aanraken. “Kijk hier eens naar en dat voor de ogen van mijn zoon.” En ook in toiletten waren mannen elkaar aan het kussen”, probeerde zijn vader een verklaring te zoeken voor het waarom dat zijn zoon 50 mensen vermoordde in die nachtclub. “Dit heeft niets met religie te maken.’

Maar de vader benadrukt dat hij geen excuses zoekt. ‘Wij verontschuldigen ons voor de gebeurtenissen. We wisten niet dat hij dergelijke actie zou ondernemen. Wij zijn net zoals het hele land in shock.’

Tijdens de persconferentie van de lokale autoriteiten nam ook al imam Muhammad Musri het woord om de schietpartij te veroordelen, maar ook om te benadrukken dat religie niets met dit alles te maken heeft.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in