Meesseman verliest van WNBA-kampioen Minnesota, LA en Wauters blijven ongeslagen
Archiefbeeld Foto: BELGAIMAGE

De Washington Mystics van Emma Meesseman hebben zaterdag met 83-76 (47-45 bij de rust) verloren van de nog steeds ongeslagen Minnesota Lynx. Meesseman speelde wel een geweldige wedstrijd tegen de regerende titelhouder van het vrouwenbasketbal in de Verenigde Staten (WNBA). De 23-jarige uit Ieper scoorde 19 punten en plukte 7 rebounds in het Verizon Center, de thuishaven van de Washington Mystics. Ann Wauters en haar Los Angeles Sparks wonnen opnieuw en blijven ongeslagen.

Emma Meesseman, 1m93, scoorde 19 punten (8/15 op 2pts, 1/2 op 3pts) en nam 7 rebounds (tegenover één interceptie en twee persoonlijke fouten) in de 32 minuten die ze op het terrein stond tegen de ploeg van de Minnesota Lynx, die met deze overwinning een tien op tien realiseert in het begin van het seizoen en daarmee het eigen record van 2012 evenaart.

“Ze twijfelt veel minder om naar de ring gooien en voegde zelfs de driepunter toe aan haar kwaliteitenarsenaal. Het laatste wat Emma nu nog moet leren is om de ring durven aan te vallen en zo ofwel de fout uit te lokken, ofwel te scoren, ofwel allebei. Ze is veel agressiever geworden en we willen dat ze aan dertien of veertien pogingen per wedstrijd kan komen”, vertelt coach Mike Thibault over de prestatie van Meesseman.

Desalniettemin verloren de Washington Mystics voor de zevende keer in elf wedstrijden en staan ze nu op de vijfde en voorlaatste plaats in de Eastern Conference. Dinsdag moeten Meesseman en co op bezoek bij de Connecticut Sun.

Beter vergaat het de Los Angeles Sparks, co-leider van het Westen samen met de Minnesota Lynx, die zaterdag een negende opeenvolgende overwinning boekten tegen de Dallas Wings met 73-93 (32-50 bij de rust) in het bijzijn van 5.061 toeschouwers in het College Park Center in Dallas. Ann Wauters kreeg maar vijf minuten speeltijd en scoorde daarin vier punten (1/2 op 2pts en 2/2 op vrijworpen), plukte twee rebounds, leed een keer balverlies en wist een keer een bal te onderscheppen. De Los Angeles Sparks ontvangen dinsdag de Chicago Sky.