Jérôme Guéry derde in Grand Prix in CSIO-jumping Sopot
Foto: Belga

Jérôme Guéry is zondag derde geworden in de Grote Prijs van de CSIO-jumping in het Poolse Sopot. Met de 14-jarige hengst Papillon was Guéry ruimschoots de snelste in een tweede ronde met dertien ruiters. De combinatie had in de eerste ronde echter één balk afgestoten.

De zege was voor de 26-jarige Duitser Patrick Stühlmeyer. Die pakte het met de 13-jarige hengst Lacan voorzichtig aan. Hij zette de op één na traagste tijd neer, maar bleef wel als enige ruiter over twee rondes volledig foutloos. De Braziliaan Fabio Leivas da Costa liet met Allegro ook alle balken liggen, maar een tijdsoverschrijding in de eerste ronde kostte hem de overwinning.

Ook Niels Bruynseels (Cas de Liberté) en Nicola Philippaerts (Bisquet Balou) bereikten de tweede ronde. Bruynseels eindigde met vier strafpunten op de negende plaats, Philippaerts met negen op de dertiende.

Guéry plaatste zich met zijn derde plaats in de vijfsterrengrandprix op de long list met selecteerbare ruiters voor de Olympische Spelen in Rio. Vrijdag deed ook Nicola Philippaerts dat in Sopot door in de landenprijs met Bisquet Balou twee keer een nulronde te springen. België mag voor de jumping twee combinaties naar Rio afvaardigen, op 11 juli zullen die bekendgemaakt worden.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in