Dylan Groenewegen toont snelle benen in jubileumeditie Ronde van Keulen
Ook in de Heistse Pijl zegevierde Groenewegen. Foto: TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

Dylan Groenewegen (Team LottoNL-Jumbo) heeft de honderdste editie van de Ronde van Keulen (1.1) op zijn palmares gebracht. De Nederlander klopte na 205,8 kilometer in een massasprint thuisrijders André Greipel (Lotto-Soudal) en Nikias Arndt (Giant-Alpecin).

De vroege vlucht kwam op naam van zes renners: Carl Soballa (LKT Team Brandenburg), Mario Vogt (Radnet Rose Team), Peter Lenderink en Sieben Wouters (Rabobank Development Team), Samuel Willems (One) en Jaap de Man (3M). De zes verzamelden een maximale voorsprong van 5’20” op het peloton dat uit was op een massasprint.

Met Soballa, Lenderink, Vogt en Senni, die de sprong had gemaakt uit het peloton, werden de laatste vluchters op 14 km van het eind gegrepen. Toch legde niet iedereen zich neer bij de aangekondigde massasprint. De Amerikaan Taylor Phinney waagde zijn kans op 6 km van het eind, maar ook zijn poging strandde twee kilometer voor de finish. Een massasprint dus, en daarin toonde Groenewegen zich de snelste van het pak.

Vorige week nog won Groenwegen De Heistse Pijl (1.1.). Zijn overwinning in Duitsland is zijn vijfde van het seizoen, na ook ritzeges in de Ronde van Valencia, de Ronde van Yorkshire en de Driedaagse van West-Vlaanderen. Hij volgt op de erelijst Tom Boonen op.