In het Duitse Weiterstadt werden vrijdag en zaterdag de vijfde en zesde ronde van de European BMX-cup afgewerkt. Bij de elite vrouwen en heren behaalde geen enkele landgenoot een finaleplaats.

Zoals bekend laat Elke Vanhoof, die in augustus naar de Olympische Spelen mag en tweevoudig eindwinnaar is van die European Cup, in 2015 en 2014, dit jaar deze competitie aan zich voorbijgaan. Wel nemen met Ghinio Van De Weyer, Wouter Segers en Mathijs Verhoeven drie heren deel die werden geselecteerd door de KBWB. Geen van hen haalde de finale.

Bij de vrouwen ging de zege in de vijfde ronde naar de Tsjechische Romana Labounkova, voor de Nederlandse Judy Baauw en de Française Mathilde Doudoux. Bij de heren was Letland aan het feest met de overwinning voor Kristens Segers, de tweede plaats voor Edzus Treimanis en plaats drie voor Kristaps Veksa. Ook de vierde stek ging met Rihards Veide naar een Let.

Judy Baauw toonde zich de sterkste in de zesde manche bij de vrouwen elite, voor de Franse Mathilde Doudoux en de Zwitserse Christelle Boivin. Bij de heren toonde Kristens Segers zich opnieuw oppermachtig, voor de Duitser Luis Brethauer en de Nederlander Joris Harmsen.

De laatste twee manches, ronde zeven en acht, vinden plaats op van 16 tot 18 september in het Franse Calais.